Skudaaa!
Inspiraatiot iski eli ei muuta kun rustaamaan.
Päivän epistola, ohjelmapalveluruokailu, ja siitä selot tykkäsi - etenkin jälkeen hektisten hetkien näytön suunnittelun parissa.. (epätoivoon sitä harvoin vaipuu, mutta oli toooodella lähellä)
Meille järjestetään yhteensä yhdeksän päivää kyseistä koulutusta, joista tänään ensimmäinen näki päivän valon.
Päivän pääraaka-aineena toimi kala, ja osalle setti toi aivan uusia ja tuoreita näkemyksiä ja fiiliksiä avotulella kokkaamiseen sekä varmuutta näyttöviikon ruoka savottaan. Kurssin vetäjänä toimii entinen selo-opiskelija Markku. Hommat aloitettin aamulla luokkatiloissa, jossa käsiteltiin Nuotioruoka hommeleiden perusteet ryhmiä ajatellen. Myös päivän reseptiikka julkaistiin yleisön nähtäville, jonka jälkeen päästiin tositoimiin. Muutama raavas mies lähti noutamaan edellisenä iltana järveen upotettuja pyydyksiä kovin odotuksin, joita Selojen päällikkö Risto oli jo hehkuttanut.
Nooh tuota..... toisin kävi!
Soutajana Ilari, kokijoina Jere ja Henri.
3 katiskaa = 1 Ahven
180 metriä verkkoa = 1 lahna, joka sekin päästettiin takaisin
Tehtävää vaikeutti myös keli, joka omalta osaltaan kertoi mielipiteitään meikäläisten touhusta järvellä. Aallon korkeus oli palttiarallaa metristä puoleentoista ja tuulikin pikkusen puhalteli kevyesti (10-13 m/s)
Onneksi muut olivat jo täydessä työntouhussa poikien palatessa rantaan ja nuotiotkin roihusivat kivasti. Ennen kokkaamista opeteltiin pikkusen kalan käsittelyä.
Päästään tässä kohtaa itse pääasiaan eli ruokaan.
ensimmäinen ruoka: körpäkkä
Päivän positiivinen yllättäjä. Todella yksinkertainen sapuska ja pääsee todelliseen elementtiinsä ruisleivän, tillin ja sitruunan kanssa. Tarkempi reseptiikka tulee tuonne alas!
toinen sapuska oli perinteinen ( omasta mielestä feikki, koska allekirjoittanut on länsirannikolta lähtöisin) lohikeitto. Varma valinta isolle porukalle tai vaikka vaan omiin tarpeisiin. Tästäkin tarkempi selvitys saapuu alas.
Kolmannen ruuan pääraaka-aine on vesiemme ehkä paras ruokakala eli hauki. Kyseessä on siis haukisipsit. Paljon voita ja suolaa niin johan rupes lyyti kirjottamaan!
Neljäs ruokalaji oli kuhanyytti, joka valmistettiin höyrytysmenetelmää käyttäen. Täyttenä muutamaa eri kasvista ja kuha file siihen päälle.
Yhteenvetona päivästä voisi sanoa että ei nuotioruuan valmistaminen herkästä raaka-aineesta ole ollenkaan niin vaikeaa kun siitä voisi kuvitella. Kokeilemalla erilaisia tsydeemejä kannattaa kokeilla rohkeasti ja epäonnistumista ei kannata pelätä.
Sitten reseptiikkaa:
Körpäkkä Lohikeitto
- Muikkuja 100 g/hlö - sipulia 1 kpl/hlö
- Pekonia oman mielen mukaan - perunaa 1 1/2 kpl/ hlö
- Sipulia 1 kpl/ hlö - Lohta n. 100 gr / hlö
- Voita ja kermaa
- Mausteet: laakerinlehti,
Kaikki raaka-aineet pannulle pippuri, suola, ruohosipuli
sekaisin, jonka jälkeen lisää
vettä pannun reunaan asti. Freesaa sipuli ja peruna öljyssä.
Keittele seos muhennosmaiseksi Lisää jo valmiiksi tehty
veden haihtumiseen asti. kalaliemi. keitä peruna kypsäksi,
jonka jälkeen lisää lohi. Anna
tarjoile ruisleivän, tillin ja lohen kypsyä pari minuuttia ja
sitruunan kera! lisää kerma+voi ja pidä tulella
vielä pari minuuttia.
Lisää Ilmestyy kurssin edetessä ja kuvia tulee myös kun dokuihminen niitä tänne tuuppaa
syksyisin tervisin
- Jere
Hei mahtavaa, että laitatte tänne reseptit! Viime vuoden selolaisena en kirjottanu kaikkia ylös eli jos samat ruuat sattuu niin saampa ne täältä :) muutenkin innolla lueskelen minkälainen on Selo vuosi 2015!
VastaaPoista